Annons
Älmhult

Försvunnen kvinna hittad död

Den kvinna som försvann i Diö under fredagskvällen i förra veckan har anträffats avliden. Det meddelade polisen i ett pressmeddelande under fredagen.
Älmhult • Publicerad 26 maj 2023
Polisbil. Bilden är en genrebild.
Polisbil. Bilden är en genrebild.Foto: Mikael Persson

Under torsdagsförmiddagen hittades den kvinna som försvunnit från sitt hem i Diö avliden.

Marcus Gustavsson är chef för grova brott i Växjö. Han är en av poliserna som arbetat med utredningen kring kvinnans försvinnande.

Annons

– Det var inte särskilt långt från platsen för försvinnandet som hon hittades. Det har sökts i det generella området, men man har olyckligtvis inte anträffat henne då, säger han.

Enligt Gustavsson hittades kvinnan vid elvatiden under torsdagen. Det var efter att arbetare som rört sig i området larmat polisen som en patrull ryckte ut till platsen.

– Kroppen hittades på en skymd plats utan insyn, vid en skogsdunge, säger Gustavsson.

I nuläget misstänker polisen inte att något brott har begåtts i samband med kvinnans död.

– Vi har utrett bakgrunden till försvinnandet. Det, i kombination med hur det såg ut på platsen, gör att vi inte misstänker något brott. Det finns inget som tyder på det i nuläget.

Har ni några tankar om vad som kan ha hänt?

– Det är klart att vi har det, men vi kan inte kommunicera det i nuläget.

Kvinnan har varit försvunnen sedan fredagskvällen i förra veckan.

Hennes anhöriga är underrättade om dödsfallet och nu följer en rättsmedicinsk undersökning för att försöka fastställa dödsorsaken.

Joel LarssonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons