Annons
Alvesta

Dödsolycka på sågverket i Moheda

En arbetsplatsolycka inträffade under fredagseftermiddagen på sågverket i Moheda. En man i 50-årsåldern klämdes i samband med en truckolycka så svårt att han avled.
Moheda • Publicerad 12 februari 2021 • Uppdaterad 13 februari 2021

– Vi har en styrka kvar på på platsen och larmades ut under fredagseftermiddagen, säger Jalle Karlsson, insatsledare hos Värends räddningstjänst.

Larmet till SOS kom strax innan klockan 16 på eftermiddagen och räddningstjänst, ambulans och polis kallades till platsen.

Annons

Enligt polisens första uppgifter ska mannen av okänd anledning klämts av trucken och fördes till sjukhus där man kunde konstatera att han avlidit.

– Nu inleder vi en polisutredning och parallellt med den görs det en av Arbetsmiljöverket. Vi har satt rubriceringen på anmälan till vållande till annans död och det gör vi för att undersöka om det är så att arbetsgivaren har underlåtit att vidta nödvändiga skyddsåtgärder, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson.

Polisen ska genomföra en teknisk undersökning. Exakt när det blir är i dagsläget oklart.

– Det är fortfarande avspärrat och vi inväntar tekniker. Det är lite oklart när det blir, säger Samir Cehic, jourförundersökningsledare vid Växjöpolisen.

Anhöriga har underrättats.

Jens NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons