Högberg avgjorde för Växjö Lakers

Växjö • Publicerad 25 oktober 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Urban Nilsson

Växjö Lakers tog under torsdagskvällen säsongens femte seger i SHL. Hemmalaget besegrade tabellfemma Luleå med 3-2 i Vida Arena på övertid. Lakers stod för en mycket bra match och spelet har efter en tung inledning på SHL förbättrats.

Det var Luleå som fick den bästa starten i matchen och i spel fyra mot fyra tog gästerna ledningen efter 03.44. Efter målet låg Växjö på för ett kvitteringsmål men det skulle komma först i den andra perioden.

Drygt två minuter in i mittenperioden fick Austin Ortega pucken. Vid den förlängda mållinjen drog nyförvärvet till ett skott, som tog i målramen och via Luleåmålvakten Niklas Rubin in i mål till 1-1. Växjö Lakers var det bättre laget och hade flera farliga lägen, bland annat genom pigge Ortega.

51 sekunder in i den tredje perioden kom också hemmalagets ledningsmål. Pontus Holmberg tog vara på en omställning och kunde göra 2-1 i matchen. Lakers såg ut att gå mot tre poäng men med mindre än två minuter kvar av ordinarie tid kvitterade Luleå efter att Austin Ortega blivit utvisad för slashing i offensiv zon i powerplay.

Matchen gick till övertid, där Linus Högberg tog vara på ett bra läge och sköt bonuspoängen till Växjö Lakers.