Annons

Lakers nyförvärv sporras av lagkamraten

Växjö • Publicerad 7 september 2018
Andrew Calof har just gjort 3-3 för Lakers mot Brynäs i fjol. Pontus Holmberg jublar.
Andrew Calof har just gjort 3-3 för Lakers mot Brynäs i fjol. Pontus Holmberg jublar.

I fjol värvade Växjö Lakers in Joel Persson från hockeyettan-klubben Kristianstads IK. Som bekant blev det stor succé.

Till säsongen som snart startar på allvar har Pontus Holmberg plockats från Västerås och hockeyettan. Holmberg var som bekant inlånad till Lakers under två matcher i fjol. Forwarden inspireras av utvecklingen som Persson fick då han tog klivet från ettan rakt upp i den högsta serien.

Annons

– Han visade att det var möjligt, det är bra inspiration, säger Holmberg till hockeysverige.se om Persson.

Holmberg berättar, för hockeysverige, att de där två matcherna som han spelade med Lakers i fjol la grunden till att han valde att gå till Växjö.

– Det spelade in när jag skulle bestämma mig för vad jag skulle göra den här säsongen, att de visade redan då att de trodde på mig. När jag fick chansen att skriva på kändes det rätt eftersom det är en klubb som är väldigt bra på att utbilda spelare, säger han och beskriver första tiden i Kronoberg som ”jättebra”.

– Jättebra förening, bra tränare och fystränare, allt runt omkring har varit jättebra. Det är en omställning att komma till Växjö med tuffare träningar och allt sådant. Men det är perfekt för mig och min utveckling att jag får det. Det är ett stort steg, men får man chansen att spela i Växjö är det en chans man måste ta. Det var Växjö eller Västerås som gällde för mig och jag är nöjd med mitt val.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons