Annons

Lastbil i diket på riksväg 23 – vägen avstängd fram till förmiddagen

Framkomligheten är begränsad utanför Grimslöv, där en lastbil av okänd anledning har kört ner i diket.
Grimslöv • Publicerad 2 maj 2023 • Uppdaterad 3 maj 2023
En singelolycka med en lastbil inträffade på riksväg 23 i höjd med Lövhult mellan Växjö och Älmhult. Vägen var avstängd i riktning mot Älmhult och det bildades långa köer.
En singelolycka med en lastbil inträffade på riksväg 23 i höjd med Lövhult mellan Växjö och Älmhult. Vägen var avstängd i riktning mot Älmhult och det bildades långa köer.Foto: Carl Carlert

Vid 16.40 under tisdagseftermiddagen välte en lastbil på riksväg 23 i närheten av Grimslöv. Lastbilen befinner sig helt i diket.

Enligt uppgifter till Smålandsposten var brandkåren på väg till olycksplatsen vid 16.50. Enligt polisen skadades chauffören, en man i 60-årsåldern, i samband med olyckan och fördes med ambulans till sjukhus. Mannen skadades lindrigt men stannar kvar på sjukhuset för observation. Inga andra fordon är inblandade i olyckan.

Trafikverket meddelar att vägen är avstängd i riktning mot Älmhult och beräknas öppna för trafik någon gång under onsdag förmiddag. Trafiken leds om, förbi olycksplatsen.

Adam SjöborgSkicka e-post
Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons