Annons
Alvesta

Nio kor påkörda av tåg – sprang in på järnvägsstationen: ”Väldigt speciellt”

Nio kor blev under natten påkörda av ett tåg efter att de rymt från sin hage.
Korna tog sig senare in på Alvesta järnvägsstation där de sen kunde hämtas upp av deras ägare.
Alvesta • Publicerad 20 juli 2023
Tidigt under torsdagsmorgonen hade flera av korna tagit sig in vid Alvesta station.
Tidigt under torsdagsmorgonen hade flera av korna tagit sig in vid Alvesta station.Foto: Privat

Totalt nio kor ska under natten till torsdag ha blivit påkörda av ett tåg utanför Alvesta och avlidit. Inga ytterligare skador ska ha uppkommit på grund av detta, men den tidiga tågtrafiken fick helt ställas in.

– Enligt de första uppgifterna var det minst en påkörd ko, så vi åkte dit och begärda trafikstopp, säger Katarina Rusin, presstalesperson hos Polisen region syd.

Annons

Då är minst en påkörd enligt de första uppgiften. Vi åker dit, har begärt trafikstopp att det inte få ske någon trafik alls på spåret.

– Vi fick sen tag på ägaren som kom ut till platsen och han jobbade för att få bort sina djur, vilket sen gjorde att vi kunde häva trafikstoppen.

De första samtalen inkom till polisen vid klockan 02:00 om att ett 20-tal kor skulle gå på Lekarydsvägen i Alvesta. Fortsatta samtal vittnade senare om att de betade vid en skola inne i samhället och senare att de skulle ha tagit sig ut på järnvägsspåret, där nio av dem alltså senare blev påkörda.

– Vid klockan 06:30 kom sen nya samtal om två kor på Fornvägen, men de ska också hämtas av ägaren och sen det har vi inte fått några ytterligare samtal.

Texten uppdateras.

Oskar TinggrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons