Annons
Alvesta

SM-guld till lokala fotografen

I helgen avgjordes SM i fotografi.
Maria Lindberg kammade hem ett guld.
Fotografi • Publicerad 11 oktober 2022

Här saknas innehåll

I helgen avgjordes SM i fotografi på Grand hotel i Alingsås och flera från Kronobergs län hade chansen att vinna. Växjöfotografen Martina Wärenfeldt, som genom åren vunnit flera priser, avstod från att skicka in bilder i hennes vanliga kategorier och skickade i stället in i andra kategorier. Hon gick till final i båda kategorierna (Fine art och Tama djur). En annan kronobergare med chans till pallplats, i kategorin Dokumentär, var Anders Bergön.

I Tama djur-kategorin fanns även Alvestafotografen Maria Lindberg nominerad, där hon kammade hem guld.

Annons

”Jisses va jag är glad! Och stolt. För jag har faktiskt tagit SM-guld. Jante sitter på min axel och säger att jag inte ska skryta, men jag tänker skita i honom just nu. För jag är stolt med all rätta! Min bild tog hem GULD i kategorin Tama djur.” skriver Maria Lindberg på sin hemsida.

Bilden heter "The One Who Listens" (Den som lyssnar) och det är Maria Lindbergs dotter och hennes häst på bilden. "Det är en bild som betyder mycket för mig och jag är väldigt glad att just den bilden tog hem guldet." säger Maria Lindberg efter att ha vunnit guld i SM i fotografi.
Bilden heter "The One Who Listens" (Den som lyssnar) och det är Maria Lindbergs dotter och hennes häst på bilden. "Det är en bild som betyder mycket för mig och jag är väldigt glad att just den bilden tog hem guldet." säger Maria Lindberg efter att ha vunnit guld i SM i fotografi.Foto: Maria Lindberg

Tävlingen drivs och genomförs ideellt av arbetsgruppen SM i fotografi inom Svenska porträttfotografers förbund. Tävlingen startade 2018 som en vidareutveckling av tävlingen “SM i porträttfotografi”.

”Svensk Mästare i kategorin Tama Djur. Så otroligt glad och stolt över placeringen och mina poäng. Stort tack till SM-gruppen som gör ett toppenjobb med att arrangera detta, till domarna och till alla härliga fotografer som jag umgåtts med den här helgen. Och tack till min dotter Märta och vår häst Mimir som gjorde den här bilden möjlig. TACK! ❤️” skriver Maria Lindberg på sin Facebooksida efter att ha blivit korad till vinnare.

Förutom SM-titlar, guld silver och bronsmedalj i varje kategori delades det även ut ett hederspris till den bild som domarna ansåg vara den allra bästa av alla kategoriers vinnarbilder när de ställdes mot varandra.

Maria Lindberg är dessutom krönikör för VXOweek.
Maria Lindberg är dessutom krönikör för VXOweek.Foto: Anders Andersson
Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons