Annons
Alvesta

Växjö får ny sten - för 100 000 kronor

Växjö • Publicerad 28 november 2018
Foto: Nadia Hagberg

Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslog under tisdagen att kommunfullmäktige säger ja till medborgarförslaget om att hedra veteraner i Växjö med ett monument. Det ska bli en minnessten med texten ”Till dem som har tjänstgjort i internationella uppdrag för människan, världen och freden”.

Budgeten för utformningen är satt till 100 000 kronor och tanken är att den ska fungera som en plats där veteraner kan mötas och minnas sin insats och bevara kamratskapen som grundades under tjänstgöring.

– Platsen skulle också kunna användas vid ceremoniella tillfällen, till exempel i samband med FN-dagen eller Veterandagen den 29 maj. Minnesstenen är en viktig del av vårt hållbarhetsarbete där människan, världen, freden ingår som viktiga byggstenar i det arbetet, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons