Annons
Innehåll från LR INSTALLATION

Hög kompetens hos LR Installation inom VVS, el, kyla samt storkök

VVs-firman LR Installation har expanderat de senaste åren. Förra året blev kyla en ny kompetens och från oktober har avdelningschef Ola Fogelström Karlsson valt att utöka med en elavdelning.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

LR Installation Växjö har ett stort upptagningsområde; Lessebo i öst, Ryssby i väst, Tingsryd i syd och Uppvidinge i norr. Här sköter man VVS-installationer för både privatpersoner och fastighetsägare. Idag har man en personalstyrka på 15 tekniker varav flera är bosatta på de olika orterna och därför snabbt kan rycka ut till kunderna. I Moheda och i Hovmantorp har man dessutom lokala lager. LR Installation är privatägt, och har flera kontor i Sydöstra Sverige.

Storkök är sedan 2013 en viktig del av LR Installation. Under namnet Westmans Storkök gör åtta man service på storkök liksom försäljning och nyinstallationer. Westmans Storkök har avtal med de flesta av Kronobergs kommuner, liksom med

Region Kronoberg. Till detta kommer alla privata restauranger som finns i länet. Det innebär en hel del uppdrag varje år. Westmans kan även erbjuda totallösningar för nya kök med planering och förslag på utrustning.

– Dessutom sköter vi om många kaffemaskiner vid länets bensinstationer och snabbmatskedjor, och vi ansvarar för garantireparationer på ledande fabrikat, berättar Mikael Moskog, just nu ansvarig för Westmans Storkök.

Aktuella storköksinstallationer?

– Nya kommunhuset, där vi bygger två nya kök på två olika plan, åt byggherren Skanska. Och Gullvivans förskola, där vi satt in helt ny köksutrustning och maskiner, berättar Mikael Moskog.

En egen elavdelning startar LR Installation upp i Växjö från och med oktober.

– Vi har 30 elektriker vid våra kontor i Kalmar och Oskarshamn, och nu börjar vi även med samma möjligheter i Växjöregionen. En klar fördel att vi nu även har elkompetensen här; det underlättar för beställaren, menar Ola Fogelström Karlsson.

Kylteknik var en ny kompetens för LR Installation förra året. Tack vare detta blev LR Installation servicepartner för NIBE, med försäljning, installation och egen service. I år blev man även återförsäljare för IVT:s värmepumpar och vid sidan om dessa säljer man andra ledande värmepumpsfabrikat.

– Detta har blivit en stor framgång för oss. Uppdragen växer hela tiden. Främst värmepumpskyla åt villaägare!

I år har LR Installation fått ett nytt ram-avtal med VEAB som gäller fjärrvärme för VEABs kunder de kommande fyra åren. Man har även avtal med flera bostadsbolag och andra kommunala bolag om regelbunden service.

Undersökning med kamera i avlopp är en ny möjlighet sedan 2019, då man gick vidare inom den moderna tekniken för avloppsundersökning. En ny utrustning för filmning av avloppsledningar används. Med den moderna tekniken kan man dokumentera och redigera filmerna med kommentarer, och lägga över på USB-minne.

Förra året investerade man i en ny spolbil; en separat transport för all avlopps-utrustning.
Förra året investerade man i en ny spolbil; en separat transport för all avlopps-utrustning.

En ny spolbil investerade man samtidigt i. Viktigt att ha en separat specialbil för all avloppsutrustning istället för att beblanda utrustningen med andra livsmedelsklassade rör och produkter när man åker ut på denna typ av uppdrag.

Inom vattenrening marknadsförs Filtrena-filtret.

Ett filter som renar dricksvattnet utan att några kemikalier som lut och soda tillsätts. Andra filter från Filtrena höjer PH-värdet på vattnet och neutraliserar vattnet och det finns även filter som tar bort järn och mangan.

– Filtrena har en helhetslösning med filter för rening av alla typer av vatten. Vi har också bra möjligheter att bygga om filter som tidigare installerats samt att serva befintliga anläggningar, förklarar Ola.

LR-Installations tekniker kan även bygga om befintliga filter och då slipper kunden kostnad för en nyinstallation.

Några större projekt ni haft?

– Dockanhuset med lokaler på 15 000 kvm, är ett av våra mest omfattande projekt inom vvs där vi medverkat till att renovera alla lokaler under flera års tid för Region Kronobergs nya verksamheter som flyttat in i Dockan. Och när Tegnergallerian byggdes om, anlitades vi för all vvs. Vid Ata Timbers sågverk är vi sedan många år tillbaka vvs-ansvariga för varje gång det byggs om.

– Vi jobbar både åt företagare och privatpersoner, och vi tar gärna fler uppdrag åt privatpersoner. Tack vare att vi är ett relativt stort företag kan vi snabbt rycka ut på uppdrag, oavsett om de är små eller stora, påpekar Ola Fogelström Karlsson.

LR Installation tar gärna hand om totalentreprenader som badrumsrenoveringar och andra mindre byggprojekt.

– Vi har ju ett stort nätverk runt oss med bra kontakt med andra hantverksföretag!

Denna text är en annons och är inte producerad av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se