Annons
Innehåll från LILJAS PERSONBILAR

Ida fixar dina kantstötta fälgar: ”De blir som nya”

Skrap och repor är ingen match för Ida Frantz – hon ser till att dina fälgar blir som nya!
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Med nio år i däckbranschen och en stor hunger efter vidareutveckling har Ida Frantz hittat sin plats som fälgtekniker hos Liljas i Växjö.

– Fälgrenovering är ett hantverk. Allt från slipning till eventuell svetsning måste vara perfekt, när klarlacken torkat syns nämligen varje imperfektion ännu tydligare, berättar Ida.

Våren är högsäsong för Ida och hennes kollegor.
Våren är högsäsong för Ida och hennes kollegor.

Kantstötta, skrapade och repade fälgar är något som varje bilägare råkar ut för då och då. Att köpa nytt är såklart ett alternativ – men den som vill spara några kronor vänder sig till Ida.

– Det är alltid lika roligt att kunna visa upp en renoverad fälg som ser ut som ny för kunden. Många vet inte ens att det är möjligt att få fälgarna reparerade men oftast skulle jag säga att det är det absolut bästa alternativet, även för miljöns skull.

”Det är alltid lika roligt att kunna visa upp en renoverad fälg som ser ut som ny för kunden”

Innan Ida, eller någon av hennes kollegor, tar sig an ett arbete görs en kontroll av den skadade fälgen och kunden får ett prisförslag. Vips, några dagar senare är den nyrenoverade fälgen redo för montering.

– Oftast kommer kunden med en avmonterad fälg, men vi fixar självklart att kränga av däcket om det skulle behövas. Smidigast för kunden är ju faktiskt att passa på att boka in fälgrenoveringen i samband med exempelvis hjulinställning eller service, så kan man slå två flugor i en smäll.

Den inlämnade fälgen med skador som ska renoveras. Skador fylls i, fälgen slipas, blästras och de sista skadorna tas effektivt bort i svarven. Den klarlackade fälgen är som ny igen efter arbetet och redo att levereras till kund.
Den inlämnade fälgen med skador som ska renoveras. Skador fylls i, fälgen slipas, blästras och de sista skadorna tas effektivt bort i svarven. Den klarlackade fälgen är som ny igen efter arbetet och redo att levereras till kund.

I och med att Liljas även erbjuder däckhotell i Växjö, så väl som i Kalmar, Nybro och Tingsryd är det möjligt att få vinterfälgarna renoverade medan bilen rullar på sommarfälgarna – och vice versa.

Boka fälgrenovering gör du enkelt på Liljas hemsida, eller genom att slå Ida en signal på 020 – 10 57 00.

Så håller du fälgarna fräscha

1. Använd fälgvax eller fälgförsegling för att skydda klarlacken

2. Rengör fälgarna ofta, men var noga med vilka medel och metoder du använder

3. Undvik högtryckstvätten, den kan få klarlacken att släppa

4. Håll dig borta från vassa trottoarkanter och refuger

5. Låt ett proffs utföra reparationer vid behov

Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se