Annons
Innehåll från HOFS PARK

Socialt umgänge och grönska lockar aktiva seniorer

Snart flyttar de första hyresgästerna in på seniorboendet Hofs Park i centrala Växjö. Det många inte vet är att konceptet bakom Hofs Park bygger på forskning om hälsa och välmående. Studierna visar att det behövs en helt ny typ av seniorboende i Sverige.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

I Sverige finns en växande grupp människor som blir äldre, men som också är friska, pigga och vill leva ett aktivt liv som pensionär.

– Man vill ha mer trygghet kombinerat med sociala mötesplatser, men behöver och vill inte bo på ett särskilt boende. Man vill bo med likasinnade, men också ha sitt eget, säger Anders Svensson, vd på APP Properties som står bakom Hofs Park som erbjuder bostäder till seniorer som fyllt 55 och 65 år.

Det APP Properties framför allt har tagit fasta på är att forskningen tydligt visar att gemenskap och grönområden bidrar till bättre mående, både psykiskt och fysiskt.

– Genom att det motverkar ofrivillig ensamhet och möjliggör rörelse och gröna omgivningar kan Hofs Park bidra till ett ökat välmående och därigenom bättre livskvalité. Det är vår absolut största drivkraft och ambition med Hofs Park, säger Anders Svensson.

Anders Svensson, VD, APP Properties i Växjö.
Anders Svensson, VD, APP Properties i Växjö.
”Gröna omgivningar kan bidra till ett ökat välmående”

– På området finns en stor öppen gräsmatta, odlingslådor och orangeri. Det öppnar för både naturupplevelser, socialt umgänge och gemenskap.

Hofs Park erbjuder många möjligheter för ett fysiskt aktivt liv som pensionär. Eller vad sägs om inomhuspool och gym, boulebanor, pingisbord och utegym? Utöver det finns ett stort trädäck med utekök, grillplats och sittgrupper samt samt ett promenadstråk som löper runt hela parken.

– Vi ser framför oss att de som bor på Hofs Park lagar mat tillsammans i uteköket, odlar i sin gemensamma trädgård och kanske till och med firar midsommar tillsammans på den stora gräsmattan. Då blir Hofs Park allt det vi har hoppats på, säger Anders.

Inomhuspoolen i seniorboendet Hofs Park.
Inomhuspoolen i seniorboendet Hofs Park.
Översiktbild över Hofs Park i centrala Växjö.
Översiktbild över Hofs Park i centrala Växjö.
Här är en av visningslägenheterna i Hofs Park i centrala Växjö.
Här är en av visningslägenheterna i Hofs Park i centrala Växjö.Foto: Laszlo Mag

Just detta ser även Christina Nielsen framför sig. Hon flyttar in på Hofs Park i december och tycker att det bäddar för socialt liv som pensionär:

– Det som lockat mig mest är gemenskapen – att vi ska driva Hofs Park tillsammans. Man kan bidra med det man kan och vill. Jag kan fixa i trädgården och umgås, men samtidigt ha min privata sfär med lugn och ro.

I december går flyttlasset till Hofs Park i centrala Växjö för Christina Nielsen.
I december går flyttlasset till Hofs Park i centrala Växjö för Christina Nielsen.

Titta in på framtidens seniorboende

Uthyrningen av Hofs Parks pågår för fullt. Titta gärna in till vår visningslägenhet på Bergövägen 1. Vi finns på plats på varje onsdag i oktober klockan 12-13. Ingen föranmälan krävs

Kooperativa hyresrätter är ett tryggt och bekymmersfritt boende med hyra från 6 300 kr/månad och insats från 295 000 kr. Intresserad? Hör av dig till 0470-71 11 71 eller info@hofspark.se

Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se