Annons

15-åring kraschade mammas bil

Publicerad 19 januari 2017
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

– Jag blev chockad över att han gjorde en sådan grej men det viktigaste är att han och tjejen som åkte med lever, säger pojkens mamma till Smålandsposten.

I början av oktober gav sig en 15-årig kille ut på en vansinnesfärd med sin mammas bil. Han ska bland annat ha kört på fel sida i Bokelundsrondellen och därefter krockat med en refug och kört av vägen genom ett staket. Med sig hade han en jämnårig flicka som fick en kotfraktur i samband med händelsen.

Annons

Bilen, en Nissan årsmodell -13, var nyinköpt och mamman hade tagit ett lån på 100 000 kronor. Trots att bilen var helförsäkrad får hon inte ut någon ersättning från Länsförsäkring Kronoberg. Skadechefen Mats Rolf vill inte kommentera ärendet utan ger en generell förklaring.

– Om någon i hushållet tillgriper bilen eller stjäl den så omfattas inte villkoret av det. Det beror helt enkelt på att den som finns i hushållet så att säga har dispositionsrätt till alla utrymmen. Försäkring gäller för stöld eller tillgrepp men det gäller inte dem som finns i hushållet, säger Mats Rolf till Smålandsposten. Läs mer här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons