Annons

17-årig Växjötjej i rånarliga

Publicerad 9 november 2017
Foto: Anders Johansson

Tre ungdomar, en 17-årig tjej från och två killar från Göteborg, har dömts för brott. Trio lurade fyra män på nätet genom att ta kontakt med dem på dejtingappar, stämma träffa utomhus och sedan råna männen på kontanter, mobiltelefon och vid ett tillfälle en bil.

De åkte fast efter att ha bestämt en ny träff med en av de rånade männen. Denne kontakta polisen och istället för mannen dök en polisman upp till en bestämd plats. Trion försökte då råna honom också, skriver Smålandsposten.

Annons

Händelserna inträffade mellan april och juni i år. De misstänktes för rån, försök till rån, medhjälp till rån och ringa narkotikabrott. Trion har nu också dömts vid Göteborgs tingsrätt.

Växjötjejen döms för medhjälp till rån vid två tillfällen och får ungdomstjänst i 100 timmar som påföljd. Dessutom ska hon tillsammans med en av de andra ungdomarna betala 44 000 kronor till två av de rånade männen, skriver Smålandsposten.

En 19-åring döms för rån vid fyra tillfällen och för försök till rån. Han får fängelse i två år.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons