Annons

20 bilar har bogserats bort

Publicerad 11 augusti 2016
Foto: Daniel Rydström
Foto: Daniel Rydström

Det är dags för Karl-Oskardagarna och på grund av dessa stängs flera parkeringsplatser av i centrala Växjö. Samtidigt förbjuds biltrafik på flera gator i centrala Växjö. Läs mer om det här.

För att stadsfesten ska kunna bli av måste karuseller och scener byggas upp innan fredag. Det innebär att kommunen bogserar bort bilar som står parkerade när förbudet inleds. Enligt Magnus Nykvist, trafikingenjör på tekniska förvaltningen, har man flyttat på ett 20-tal bilar under onsdagskvällen och torsdagsmorgonen.

Annons

– Budskapet är att hålla koll på skyltarna med vilka tider som gäller. Är man osäkert, hör av er till kommunen i stället för att chansa, säger Magnus Nykvist.

Bilarna som flyttas parkeras bredvid Teknikum. Den som inte följer reglerna får också parkeringsböter på 800 kronor. Dessutom får man betala för flytten. Den kostnaden brukar landa på 1 000–1 500 kronor, enligt Magnus Nykvist.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons