Annons

225 fler polisanställda föreslås i länet

Växjö • Publicerad 23 april 2018
Foto: Lena Gunnarsson

Moderaterna har under måndagen presenterat en stor polissatsning. Om partiet vinner valet i höst vill de, fram till 2022, höja anslaget med 4,3 miljarder kronor. Pengar som bland annat ska gå till betald polisutbildning och mer än 10 000 fler polisanställda.

För att få fler utbildade poliser att stanna i yrket föreslås en femtedel av studielånen att skrivas av varje år under fem års tid som anställda hos polisen, skriver Smålandsposten.

Annons

– Det är upplagt så att man inte ska få en betald polisutbildning och sedan inte jobba som polis, säger kommunalrådet Anna Tenje (M) till Smålandsposten.

Satsningen skulle ge ungefär 225 fler polisanställda i Kronobergs län under nästa mandat period. Av dessa är det 115 poliser och resterande är civilanställda som ekonomer och it-specialister.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons