Annons

Ringde och erkände våldtäkt - utan anmälan

Publicerad 5 februari 2016
Foto: Per-Erik Sandebäck, Smålandsposten
Foto: Per-Erik Sandebäck, Smålandsposten

– Det måste vara väldigt ovanligt, säger åklagare Anna-Karin von Schoultz till Smålandsposten om händelsen att en 22-årig man i Uppvidinge själv ringde till polisen och anmälde att han våldtagit sin sambo. Hos polisen fanns ingen anmälan men mannen var så ångerfull efter händelsen att han hörde av sig, rapporterar Smålandsposten.

Enligt uppgifter ska våldtäkten ha inträffat i parets bostad i Uppvidinge kommun under tisdagskvällen. Dagen efter bestämde sig mannen för att anmäla sig själv men en anmälan om detta fanns inte hos polisen i det läget. Efter detta ska även sambon ha bekräftat att mannen förgripit sig på henne.

Annons

– Mycket i utredningen bygger på mannens egna uppgifter och han har berättat om brottet, säger åklagare Anna-Karin von Schoultz till Smålandsposten.

Den misstänkte 22-åringen är tidigare ostraffad och har nu på sannolika skäl häktats för våldtäkt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons