Annons

30-tal resenärer kan ersättas i Växjö

Publicerad 11 januari 2018
Foto: Smålandsposten

Rekordmånga resenärer drabbades av flygförseningar i Sverige under 2017. Enligt Airhelp, som hjälper passagerare att få kompensation för försenade och inställda flyg, har de drabbade passagerarna rätt till ersättning på närmare 605 miljoner kronor, skriver Dagens Infrastruktur.

En positiv trend är dock på Växjö flygplats. Under 2017 drabbades endast ungefär 30 resenärer av försenade flyg av typen EC261, som skulle kunna ge ersättning. Året innan var siffran 140 och år 2015 var det 200. Airhelp menar att ersättningsvärdet för de drabbade passagerarna i Växjö är 74 000 kronor.

Om det är förseningar enligt typen EC261 kan passagerare få uppemot 600 euro per person som kompensation på EU-flygningar som innebär att resenären anländer mer än 3 timmar försent till slutdestinationen, skriver Dagens Infrastruktur.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons