Annons

38-åring dömd för yxmord på sin mamma

Publicerad 9 februari 2016
Foto: Linnéa Petersson, Smålandsposten
Foto: Linnéa Petersson, Smålandsposten

Tidigare har vxonews.se rapporterat om en man som misstänkts för mord på sin mamma i Urshult i Tingsryds kommun. Under tisdagen dömdes den 38-årige mannen till rättspsykiatrisk vård för mord.

Han dödade sin mamma genom att utdela upprepade slag mot huvudet med en yxa och hon ska ha dött på platsen, där de båda bodde. Under rättegången har mannen berättat att under dagen för mordet, har hört röster som ska ha tvingat honom att göra olika saker.

Annons

Trots att han i förhör tidigare har nekat till att gärningen begicks med uppsåt, gick Tingsrätten emot hans ord. Tingsrätten konstaterar att, även om rösterna kan ha påverkat honom, var han medveten om att det var hans mamma han slog och att uppsåtet var att döda henne med slagen. Därmed döms han till mord.

Den 38-årige mannen är sedan tidigare ostraffad.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons