Annons

38,5 miljoner satsas längs järnvägen

Växjö/Kalmar • Publicerad 7 maj 2018
Foto: Anders Johansson

Trafikverket satsar 38,5 miljoner kronor på att sänka ljudnivåerna längs järnvägen mellan Växjö och Kalmar. Fönster med tredubbla glasrutor och tjocka dörrar har satts in på fastigheter längs sträckan, skriver SVT Småland.

Längs den tolv mil långa järnvägssträckan mellan Växjö och Kalmar finns det 1789 fastigheter där det vid fasaden har uppmätts mer än 75 dBA. Maxvärdet är vid en fastighet i Smedby, där det var 100 dBA. Det är ungefär som att visas mitt i ett disco.

– Det ingår i Trafikverkets allmänna uppdrag. Vi ska se till att det inte bullrar för mycket, helt enkelt. När vi bygger nytt ska vi bygga rätt från början. Det gäller både vägar och järnvägar. Men längs spåren mellan Växjö och Kalmar är det arbetet inte gjort från början. Så det får vi ta tag i nu, säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson till SVT Småland.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons