Annons

40-tal jobb i länet hotas

Publicerad 15 mars 2017
Foto: Olof Elfversson, Smålandsposten
Foto: Olof Elfversson, Smålandsposten

Regeringen vill införa en flygskatt för att minska de fossila koldioxidutsläppen. Men enligt flygbolaget BRA, som bland annat flyger mellan Växjö och Bromma, hotar flygskatten 44 arbetstillfällen i Kronobergs län.

Enligt BRA:s regionchef i Växjö kommer flygskatten ge kraftigt ökade kostnader, vilket leder till högre priser och minskad efterfrågan.

Annons

– Vi på BRA i Växjö vet sedan tidigare att försämrad tidtabell och färre avgångar med prisökningar blir en negativ spiral där den stora förloraren är regionen och dess näringsliv. På sikt kan linjer som redan i dag har svårt att klara lönsamhetskravet komma att läggas ner. Växjö är speciellt utsatt eftersom antalet avgångar till Stockholm redan minskat och det blir allt svårare att förse näringslivet med tillräckligt bra kommunikationer till Sverige och vidare ut i världen. Ofta glömmer man i debatten bort att många flyger längre än bara till Stockholm. För dem är flyget det enda alternativet, säger Torbjörn Gregorioff, regionchef på BRA i Växjö, i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons