Annons

57-åring knivskadade ungt par i hemmet

Publicerad 20 januari 2016
Foto: Lennart Ernstsson, SMP
Foto: Lennart Ernstsson, SMP

Sent på kvällen den 12 januari blev ett ungt par i 20-års åldern attackerade av en knivbeväpnad 57-årig man på Helgö i Växjö. Mannen som var helt okänd för paret trodde att de hade grillat hans tvååriga dotter.

Anna och Sebastian satt i tv-soffan när mannen tog sig in i lägenheten. I händerna bar han på en kökskniv och en träpåk. Mannen gick till attack mot Anna, som instinktivt ryggade tillbaka, skriver Smålandsposten.

Annons

– Det var enormt nära. Den bilden, när han drar kniven mot henne, har spelats upp om och om igen i huvudet och det är det som har varit jobbigast för mig, säger Sebastian till Smålandsposten.

Sebastian ingrep och försökte avväpna 57-åringen. Han blev då själv attackerad men lyckades till slut få kontroll över situationen.

I samband med överfallet frågade 57-åringen om det var de som grillade.

– Han påstod att någon hade grillat hans tvååriga dotter. Han tycket det luktade rök och fläsk och så såg han att det lyste i fönstret hos oss och trodde att det var vi som gjort det, säger Sebastian.

Anna och Sebastian klarade sig utan allvarliga skador men beskriver hela situationen som chockerande och overklig.

57-åringen sitter häktad, misstänkt för grov misshandel, försök till grov misshandel och grovt hemfridsbrott. Han hade tidigare samma dag varit i kontakt med Akutpsykiatriska enheten i Växjö men nekats vård.

Fotnot: Anna och Sebastian är fingerade namn.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons