Annons

63-åringens inlägg har delats av tusentals

Publicerad 16 mars 2016
Foto: Skärmbild
Foto: Skärmbild

<div id="fb-root"></div><script>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script><div class="fb-post" data-href="https://www.facebook.com/ullalundegard/posts/1237905732889671" data-width="500"><div class="fb-xfbml-parse-ignore"><blockquote cite="https://www.facebook.com/ullalundegard/posts/1237905732889671"><p>Jag &#xe4;r 63 &#xe5;r. H&#xe5;ller ihop benen ordentligt och tar ansvar f&#xf6;r mitt liv. Jag straffknullar vanligtvis inte 13-&#xe5;riga...</p>Posted by <a href="#" role="button">Ulla Lundegård</a> on&nbsp;<a href="https://www.facebook.com/ullalundegard/posts/1237905732889671">Tuesday, March 15, 2016</a></blockquote></div></div>

Hovrätten sänkte under tisdagen straffet för de två män som våldtog en kvinna utanför Göteborg ifjol. Det sänkta straffet fick 63-åriga Ulla Lundegård i Gemla att reagera och skriva ett inlägg på sin Facebooksida.

Annons

Inlägget har på lite mer än ett dygn delats nästan 20 000 gånger. Förutom delningarna, som ökar för varje minut, har hon fått hundratals vänförfrågningar och privata meddelande från män och kvinnor som tackar för inlägget.

– Det är ofattbart stort och går inte att beskriva. Jag vet inte vad som hände men det var en boll som kom i rullning, säger Ulla Lundegård.

Hon berättar att hon märkt hur det har skett en negativ förändring när det kommer till kvinnors trygghet och säkerhet. När hon var ung kunde hon utan problem gå hem själv på nätterna utan att oroa sig.

– Nu är det ständigt ett hot, att bli berövad sitt liv. Det är egentligen vad det handlar om, om man har gått igenom en sådan händelse påverkar det hela livet, säger Ulla Lundegård.

Inlägget kom som en spontan reaktion på hovrättens dom. Hon har engagerat sig i kvinnofrågor under lång tid och tycker att det läggs för mycket fokus på offret och hur hon agerade och var klädd under händelsen.

– Att män tar sig friheten att använda kvinnors sköte som sparbössa för sina spermier, det gör mig så jävla förbannad, säger Ulla Lundegård.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons