Annons

9 000 personer går på hockey

Publicerad 1 mars 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

I USA är det supertisdag i förberedelserna för nästa presidentval. I Kronobergs län är det supertisdag av en helt annan anledning.

Växjö Lakers mot HV71 i en kamp om att jaga topp sex och kvartsfinal i SM-slutspelet. Taif mot AIK i första mötet i bäst av fem om kval till SHL.

Annons

Det kommer att bli två välfyllda arenor som ser kvällens heta matcher. Vid lunchtid hade Växjö Lakers 500 platser kvar till kvällens derby, 120 sittplatser och 380 ståplatser. Det talar för en publiksiffra en bra bit över 5000 personer. I Tingsryd var cirka 3 100 biljetter sålda vid lunch. Nelson Garden Arena har en maxkapacitet på 3 650 personer. Upp till 9 000 personer kommer alltså att se kvällens två matcher i Kronobergs län.

Växjö Lakers och Taif har klarat av dagens värmning. Enligt bloggaren Sjöaguden fanns Tuomas Kiiskinen med på is under värmningen i Växjö Lakers, men det är ännu oklart om han spelar i kväll. Ville Varakas är dock tillbaka. Däremot lär inte Teemu Laakso spela.

I Tingsryd testade Niklas Johansson om han var redo för comeback, men den får vänta till senare i matchserien. Han är dock den enda Taifspelaren som saknas i kväll.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons