Annons

”Acceptera vår syn på jämställdhet”

Publicerad 8 februari 2016
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

"Du som har fått din asylansökan beviljad. Välkommen till Sverige. Men acceptera vår syn på jämställdhet. Utbildning i jämställdhet och demokratiska värderingar skall omfatta både svenskar och asylsökande.

I en debattartikel i Smålandsposten skriver kommunstyrelsens ordförande Bo Frank (M) och Lennart Adell Kind (L), ersättare i kommunstyrelsen om synen på jämställdhet i Sverige.

Annons

I artikeln skriver de båda männen att det är svensk syn på jämställdhet som gäller i Sverige.

Att inte inse att kvinnor behandlas olika i olika länder och kulturer kallar de för idioti. "Finns det över huvud tagit någon svensk man som anser att en kvinna inte borde få köra bil?", är ett exempel.

De hänvisar också till en debattartikel från den 20 januari i år som publicerades i Svenska Dagbladet, författad av ek dr Özge Öner, där hon vänder sig emot att jämställdheten inte bara handlar om kön utan också om kultur.

Efter de uppmärksammade fallen om män som tafsar på kvinnor tycker Bo Frank och Lennart Adell Kind att Vänstern gör frågan till en könsfråga. Bo Frank och Lennart Adell Kind anser att det istället är en fråga om kön, politisk mognad, religion och kulturell identitet. Problemet med tafsande män är olika stort beroende på vart i världen man befinner sig.

"I Sverige blundar vänstern. Utom Nalin Pekgul, före detta ordförande i S-kvinnorna, som mer och mer behandlas som en ropande röst i öknen. Det finns kommuner som på fullt allvar tycker att man skall ge män och kvinnor olika tider på badhus för att kvinnor skall på vara ifred. Som skiljer pojkar och flickor i undervisningssituationer. Som blundar för mäns systematiska och närmast polisiära övervakning av kvinnor i olika bostadsområden, något som bland annat Nalin Pekgul vittnat om", skriver de.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons