AIK kan avgöra i Tingsryd

Publicerad 5 mars 2016

Inför tredje perioden lyfte 1–1 på tavlan på Hovet i Stockholm. Taif hade spela 5 mot 3. Då missade Drew Paris och AIK kunde skaffa sig matchboll i den allsvenska finalen.

Taif gjorde en riktigt bra match på Hovet och lyfte sig ordentligt jämfört med förra mötet i Stockholm. AIK tog ledningen i matchen genom Jesper Frödén efter 7.46 i första perioden. Taif hade precis spelat powerplay och Éric Castonguay trodde att han satte 1–0 i nämnda spelform. Men innan domaren han ringa gjorde AIK:s Frödén mål. Videobedömningen visade att Castonguays avslut tog i ribban.

Taif gjorde en bra första period, men lyfte sig ännu mer till andra. Efter 31.33 kom också 1–1 när Éric Castonguay gjorde sitt första poäng i finalserien. Han soloåkte in i AIK:s zon i powerplay och hittade en lucka bakom Gustav Lindvall.

1–1 var ställningen inför tredje perioden. Då inledde Taif i spel 5 mot 3. Drew Paris tappade pucken på blålinjen och AIK:s Emil Lundberg fick ett friläge han kunde utnyttja. Taif jagade en kvittering, men lyckades inte skapa fram speciellt många vassa chanser.

Nu har AIK möjlighet att avgöra matchserien i Tingsryd på måndag. Taifs insats på Hovet lovar dock en riktigt tuff fajt i Nelson Garden på måndag.