Åklagare kritisk mot polisen

Publicerad 14 juni 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Från flera håll har kritiken mot polisens nya organisation haglat. Nu ger sig även kammaråklagare Anna-Karin von Schoultz in i debatten.

– Det är svårt att bedriva kvalitativa brottsutredningar som situationen inom polisen är just nu. Resursbristen gör att det är svårt att få tid att göra en del utredningsåtgärder, säger hon till Smålandsposten.

Hennes uppfattning är att det är illa ställt" inom polisen. Hon menar också att resursbristen inom polisen bidrar till utredningsresultatet och att de i vissa fall inte har lagt de resurser som krävs.

– Jag förstår att det här är en jättestor omorganisation och att det tar tid innan bitarna faller på plats. Men för närvarande så är det ett faktum att polismyndighetens problem går ut över en del utredningar, säger Anna-Karin von Schoultz till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.