Annons

Fyra kvinnor bestal äldre dam

Publicerad 4 juli 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

En kvinna i 80-årsåldern rånades under måndagsförmiddagen av fyra kvinnor på Storgatan i centrala Växjö. Kvinnorna gick runt och sålde tidningar när de träffade den ensamma kvinnan, som bara hade en femhundralapp på sig.

– När hon inte ville växla femhundralappen för att köpa en tidning så tog de sedeln direkt från plånboken, säger John Nilsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö till Smålandsposten.

Annons

Ett vittne ringde polisen och följde efter kvinnorna, som gick till en bil där en man satt. Mannen var inledningsvis också misstänkt men har under eftermiddagen släppts i brist på bevis. Kvinnorna är nu anhållna och ska ha gjort vissa medgivanden i förhör. De är också misstänkta för märkesförfalskning.

– De har med sig mässingsringar med guldstämplar på som vi utgår från att de försöker sälja. Vi har beslagtagit ett tiotal sådana ringar, säger John Nilsson till Smålandsposten.

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons