Annons

Älg släpades tre mil efter olycka

Växjö • Publicerad 9 maj 2018
Foto: Lena Gunnarsson

Tidigt på tisdagsmorgonen inträffade en viltolycka på riksväg 30 vid Bredhult. En lastbil ska ha kolliderat med en älg. Efter olyckan körde föraren vidare till Växjö.

Vid en terminal i Växjö upptäckte föraren att älgen släpats under lastbilen i närmare tre mil. Under körningen ska en mötande lastbil sett skadorna.

Annons

– Den mötande föraren såg att halva fronten på lastbilen var borta, sen såg han ett spår i vägen som han först trodde var olja. Efter en stund ser han att det är blod och maginnehåll och efter några kilometer ser han också olycksplatsen med hår, krossat glas och annat, säger Niklas Karlsson, samordnare och eftersöksjägare inom Nationella Viltolycksrådet, NVR, i Växjö, till Svenskjakt.se.

Enligt Niklas Karlsson verkar det som om föraren har försökt skaka av sig älgen under körningen. Spåren längs vägen är väldigt tydliga och lastbilen ska ha vinglat väldigt mycket fram och tillbaka.

Föraren misstänks för smitning från trafikolycksplats.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons