Annons

Alkotestar chaufförer – efter Växjöolycka

Publicerad 20 mars 2017
Foto: Carl Carlert
Foto: Carl Carlert

Ikea inför stickprovskontroller för att stoppa rattfulla chaufförer. Den 1 april kommer de nya reglerna att träda i kraft. Det skriver tidningen Trailer och tidningen Proffs.

I januari körde en långtradare av vägen på riksväg 23 utanför Växjö. Ekipaget kom från Ikeas distributionscentral och föraren hade närmare två promille alkohol i blodet.

Annons

– Vi strävar hela tiden efter att göra saker bättre och bättre. Under de senaste veckorna har vi lärt oss att vi kan göra än mer för både vår egen interna säkerhet men även för säkerheten på vägarna, säger Olov Hjalmarsson, DC Manager, Älmhult, till trailer.se.

Vid positiva utslag i stickprov, eller om föraren vägrar, stoppas de från att köra in på Ikeas område i Älmhult. Vid uppenbar berusning ska också polis tillkallas.

Läs mer här.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons