Annons

All inclusive på Icon Växjö

Publicerad 5 februari 2016
Foto: SEMRÉN & MÅNSSON
Foto: SEMRÉN & MÅNSSON

Förra veckan togs första spadtaget för nya storbygget Icon Växjö vid Arenastaden. Nu har initiativtagaren Anders Öman gett lite mer information på byggets Facebooksida.

Öman berättar i en intervju som publicerats att namnet ska anspela på det internationella som inspirerat i planeringsprocessen och att byggnaden kommer bli en ikon i regionen.

Annons

– Vi har byggt arenorna och framgångarna – nu bygger vi staden och som hjärta i denna expansion har vi en byggnad som sticker ut och är en förebild, en ikon helt enkelt. Min önskan är att alla Växjöbor ska kunna känna stolthet över ICON, står det på Facebooksidan.

221 lägenheter ska den nya byggnaden Icon Växjö innehålla. Allt ifrån mindre bostäder och studios till tvåor, treor och fyror, fördelade i två torn. Enligt Anders Öman kommer byggnaden innehålla servicefunktioner i världsklass. Han berättar att det kommer finnas möjligheter till en form av "all-inclusive"-boende för de som kommer husera och verka i Icon Växjö.

Parkering för bilar i Arenastaden har diskuterats tidigare och för att lösa frågan kommer parkering att finnas i byggnadens källare/garage samt under VIDA Arena, enligt den publicerade intervjun. Längs Storgatan kommer 115 nya parkeringsplatser att byggas i samband med byggandet.

Redan nu kan intresserade göra en intresseanmälan. Förutom bostäder kommer bygget bland annat rymma hotell, bowlingarena, gymnasieskola, och restaurang.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons