Annons

Allt är möjligt för Taif

Publicerad 22 februari 2016

Ord efter ord. Mening efter mening. Artikel efter artikel. Lovorden har haglat över Taif sedan september. Men ändå känns det som att inga ord räcker till för att beskriva den här makalösa säsongen. Nu är nykomlingen klar för allsvensk final. Med tre matcher kvar har en nykomling säkrat topp två i landets näst bästa serie.

I truppen finns sju spelare med Taif som moderklubb samt ytterligare ett par smålänningar. Plus ett gäng andra svenska spelare från småklubbar, finnar och nordamerikaner som offrar sig som att de spenderat hela sin uppväxt i Dackehallen. I båset står en Taiflegend och en huvudtränare som ansvarar för sin första klubb i Sverige efter 20 år i Danmark och Norge.

Annons

Vägen mot den allsvenska finalen har inte varit speciellt krokig. Taif har inte förlorat mer än två matcher i rad på hela säsongen. Alla lag hamnar i en svacka förr eller senare, brukar det heta. Inte Taif 2015/16.

Drömfinalen mot AIK säkrades efter en av säsongens allra mest imponerande insatser. Man hamnade tidigt i 0-2-underläge och visste att den där allsvenska finalen var nog säkrad ändå. I det läget är det lätt att spara krafter till kommande matcher, men inte Taif. Inte ens när en av lagets ledande spelare inte kunde spela på grund av skada.

Två mål från Joakim Högberg, ett från Kari Sihvonen och ett från Denny Kearny. 2-0 i Nobelhallen blev till 2-4. Det ska inte gå. Men det går. För Taif 2015/16.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons