Annons

Allt inför fotbollspremiärerna

Publicerad 4 april 2016
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Helgen den 16-17 april smäller det. Växjö DFF, Öster och alla andra lokala fotbollslag drar i gång seriespelet. Vi fyller på listan nedan under hela veckan. Följ all lokalfotboll via #vxoboll

Gransholm

Annons

Tränare: Peter Andersson (andra året).

Nyförvärv: Mario Delic, Älmeboda/Linneryd, Ludvig Bengtsson, Öster, Linus Carlsson, IFK Lammhult, Pierre Sandell, Vislanda, Anton Jarl, Åryd, Andreas Johansson, Enköping.

Seriefavorit: En klubb som Rejban kommer säkert att vara med i toppen. Och Västervik var tunga i fjol.

Egen målsättning: Topp två.

Håll ögonen på: ”Jag tror att man ska hålla ögonen på Pontus Ekdahl”.

Hovmantorp

Tränare: Patrik Roos (tredje året)

Nyförvärv: Adam Dahlberg (Rottne), Tobias Nilsson (Lammhult), Joakim Nilsson (Lammhult), Simon Isaksson (Rottne), Markus Paalanen (Rottne), Jasir Elias (Lessebo)

Seriefavorit: Kalmar AIK, Rejban, Västervik. Vi har nog en fyra-fem lag som ser riktigt heta ut. Sen är det alltid något lag som överraskar.

Egen målsättning: Vår egna målsättning är inte satt än, den håller vi på att jobba fram internt. Utåt siktar vi på de fyra första platserna.

Annons

Håll ögonen på: Du ska hålla koll på alla spelare.

Hovshaga

Tränare: Peter Ljung (andra året)

Nyförvärv: Mikael Winqvist, Ljungby (korsbandsskadad just nu, men troligen tillbaka till hösten)

Seriefavorit: Rejban och Gransholm har gått ut med att de är favoriter och de har värvat för att vara favoriter. Det är upp till dem att hålla som favoriter.

Egen målsättning: Det finns väl inget att hålla på i den här serien. När det inte finns streck nedåt måste man titta uppåt. Är man inte topp fyra har man misslyckats.

Håll ögonen på: André Williams.

IF Rejban

Tränare: Kalle Axelsson (ny), och Johan Salomonsson (sjunde året)

Nyförvärv: Daniel Lukoczky (Kågeröd), Sebastian Haraldsson (Grimslöv), Johan Axmarker (Växjö BK), Rasmus Elmros (Växjö BK), Henrik Gustafson (comeback)

Annons

Seriefavorit: Ser gärna oss själva som favoriter. Vi tycker ju att vi är bäst. Gransholm och Hovshaga borde också vara bra. Lagen från div. 3 är det svårt att sia om.

Egen målsättning: Vinna serien och gå upp i div. 3.

Håll ögonen på: Jacob Gustafson, chefen i försvarslinjen.

Lessebo

Tränare: Peter Eriksson (andra året)

Nyförvärv: Alireza Jafari, Vissefjärda, Basman Elias, Kosta, André Turunen, Skruv, Steven Bunjo, Kosta, Marco Karlsson, Kosta.

Seriefavorit: Jag lägger gärna över pressen på Hovmantorp.

Egen målsättning: Det finns egentligen inget annat än att komma topp fyra. Det är det enda som finns att spela för.

Håll ögonen på: Filip Jeppsson.

Sandsbro

Annons

Tränare: Andreas Ottosson (andra året)

Nyförvärv: Oliver Fornander (Åryd), Felix Emanuelsson (Öster U17), Tawakal "Tagge" Abdi Kadir (Ingelsta), Linus Jonsson, (Åby/Tjureda)

Seriefavorit: Kalmar AIK kommer från div. 3 och ska ha sett bra ut. Rejban är ett lag som har många som spelat högre upp och sedan kan Gransholm nog göra det bra.

Egen målsättning: Det är en säsong där ingen kan åka ut så vi vill utveckla oss. Vi har många killar födda -97-98 som startar och vi ska fokusera på utveckling mer än resultat.

Håll ögonen på: Jacob Edh, född -98, är en poängspelare med mycket fart.

Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons