Annons

Älmeboda/Linneryd siktar på ny toppstrid

Publicerad 15 april 2016
Foto: Johan Christensen, Smålandsposten
Foto: Johan Christensen, Smålandsposten

Älmeboda/Linneryd var länet näst bästa fotbollslag på herrsidan 2015. Klubben slutade tvåa i division 3 sydöstra och fick kvala till division 2-fotbollen. Det finns ingen anledning att ha någon lägre målsättning inför säsongsstarten 2016.

Mikael Andersson har lämnat över tränarsysslan till Bashkim Isufi som var assisterande tränare i division 3-vinnaren Nybro under förra året. Han fick också med sig en riktig nyckelspelare från Nybro i mittfältaren Karwan Delashob. På listan över nyförvärv finns också fler spännande namn som Iko Broi, Rydaholm, Alexander Antonsson, Unnaryd (bror till Marcus i Kalmar FF), Lavdim Berbatovci, Lyckeby, Petar Jovic, OFK Balkan och Charlie Vindehall från Öster.

Annons

På minuslistan finns Jesper ”Moheda” Andersson som gått till Slätthög, Mario Delic som lämnat för Gransholm, Sinan Gerzic som valde Alvesta och Nurvedin Dizdarevic som har slutat. Strax före säsongsstart blev det också klart att Kreshnik Asllani hade spelat sig till ett kontrakt hos Östers seriekonkurrent Norrby. Sammantaget känns dock vintern mer plus än minus även om en sen skada på Shafi Nshimirimana kan ställa till det. Han slet av hälsenan under Årydscupen och kan tidigast spela i höst.

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons