Annons

Alternativa uppvisningar på Hästens dag

Publicerad 19 maj 2016
Foto: Privat
Foto: Privat

På söndag tar både hästar och hästintresserade människor över marken på Huseby Bruk utanför Växjö.

Det är Värends Hästsällskap som för första gången anordnar Hästens dag. Tanken med dagen är att visa upp hästens alternativa användningsområden och att det går att göra så mycket med sporten.

Annons

– Det handlar delvis om att gå in och visa upp hästens alla användningsområden så att man verkligen får fram alla delar, annars blir det ofta bara hoppning och dressyr. Nu vill vi visa upp mångfalden i det hela, säger Ida Nilsson, ordförande i Värends Hästsällskap.

Hon förklarar att Värends Hästsällskap verkar för att bidra till hästsporten och att komplettera för ridskolorna i området. Det handlar delvis om att visa upp sportens alla användningsområden och mångfalden.

Söndagen kommer bjuda på bland annat rasshower och islandshästar kommer och rider kadrilj. Dagen avslutas sedan med en riddaruppvisning. Hela arrangemanget är ett välgörenhetsprojekt där allt överskott som föreningen drar in under dagen skänks till Cancerfonden.

– Vi vill visa att det inte bara är en enda grej med hästar, annars blir det ofta bara hoppning och dressyr. Det finns väldigt mycket att göra och ridsporten passar många människor på ett eller annat sätt. Vi vill visa upp så mycket som möjligt men det är svårt att få med allt, säger Ida Nilsson.

Charlotte Stjernkvist

Foto: Privat
Foto: Privat
Ida Nilsson, ordförande i Värends Hästsällskap. Foto: Privat
Ida Nilsson, ordförande i Värends Hästsällskap. Foto: Privat
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons