Annons

Ambassadörer i världen gästar Växjö

Växjö • Publicerad 15 maj 2018
Foto: Lena Gunnarsson

Under tisdagen och onsdagen gästar ett 40-tal ambassadörer från olika delar i världen Växjö och Kronobergs län. Det är Utrikesdepartementet i Stockholm som valt att lägga den årliga studie-/främjanderesa i Kronobergs län och Småland.

Ambassadörerna ska bland annat besöka Linnéuniversitetet, Södra, IKEA, Huseby Bruk, naturum Kronoberg och Småland Museum. De två heldagarna har fokus på skog, glas, näringslivsutveckling och kultur i Småland.

”Syftet med diplomatkårens årliga studiebesök runt om i landet är att främja Sverige i allmänhet och svensk industri och lärosäten i synnerhet genom att besöka ett landskap för att visa upp olika nya, innovativa industrier och företag samt internationaliserade lärosäten med en växande skara utländska studenter”, beskrivs besöket i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons