Annons

Ambulanser kan skänkas bort

Publicerad 14 juli 2016
Foto: Per-Erik Sandebäck, Smålandsposten

När Region Kronoberg köper in nya ambulanser brukar de gamla så småningom säljas på auktion. Men nu skriver Smålandsposten om ett förslag att istället skänka bort ambulanserna gratis.

Förslaget kommer från Liberalernas gruppledare i regionen, Yngve Filipsson. Han tycker ambulanserna ska skänkas till Gnosjöhjälpen, en hjälporganisation som redan skeppat ett antal ambulanser till Litauen.

Annons

Jarl Branting jobbar för Gnosjöhjälpen, och har själv kört fyra ambulanser till Litauen. Han berättar om behovet genom att ta litauiska staden Varéna som exempel.

– Varėna är en ganska stor kommun och de har en ambulans, en ganska skruttig sådan, och de har egentligen inte pengar att köpa en ny, Branting till Smålandsposten.

Regiondirektören Martin Myrskog är öppen för förslaget, trots eventuellt förlorade intäkter, men säger till Smålandsposten att det finns fler faktorer att ta hänsyn till.

– Om man nu skänker de här bilarna, vad blir konsekvensen för mottagaren? Är det dyra drift- och underhållskostnader vi skickar över?

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons