Annons

Anders blev inlåst på tåget

Publicerad 20 april 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

I fredags skulle Anders Anderberg ta Öresundståget hem till Lund från jobbet på Linnéuniversitetet i Växjö. Men då blev han inlåst i tågvagnen.

Tåget han satt i stod på spår ett och efter en stund kom tågvärden och frågade om han skulle vidare söderut. Eftersom Anders Anderberg bor i Lund så skulle han det och då behövde han inte flytta på sig, eftersom den aktuella vagnen skulle åt det hållet. Tåget skulle bara kopplas ihop med ett annat innan avgång. Den andra delen av tåget skulle vidare mot Kalmar.

Annons

Men efter en stund blev han misstänksam. När tågvärden hade gått hörde han hur dörrarna låstes, men han antog att det var så man gjorde när olika tåg kopplades ihop.

Tiden går och det kommer inte några fler människor. Plötsligt hör han ett utrop på perrongen, att tåget som ska vidare mot Malmö snart inkommer till spår två.

– Och jag sitter kvar på spår ett och börjar bli nervös och trycka på dörrknapparna som vanligt för att få komma ut. Men dörrarna är låsta, säger han till Smålandsposten.

Tillsammans med en annan passagerare början han knacka på förarhytten men det är ingen där. De inser att de är inlåsta och ser det enda alternativet att vrida ner nödöppnaren och bända upp dörrarna.

Väl på rätt tåg informerar Anders Anderberg att det finns människor inlåsta på det andra tåget.

– De blev jätteförvånade och ringde efter någon. Senare visade det sig att tågen skulle ha kopplats samman. Det tåget som anlände från Kalmar skulle ha kopplats ihop med det som stod här. Jag fick förklaringen att något tekniskt fel hade gjort att tågen inte kopplats ihop men uppenbarligen hade de glömt att människor satt kvar, inlåsta, säger han till Smålandsposten.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons