Annons

Anna från Växjö är finalist i designtävling

Publicerad 18 mars 2016
Anna Möller har skapat mönstret "För att himmelen är blå" och är finalist i Bemz Design Award. Foto: Pressbild
Anna Möller har skapat mönstret "För att himmelen är blå" och är finalist i Bemz Design Award. Foto: Pressbild

Anna Möller från Växjö representerar Sverige i den europiska textildesigntävlingen Bemz Design Award. Hon är en av fyra internationella finalister som går vidare och tävlar om vem som vinner hela tävlingen. Över 11 200 personer har röstat i tävlingen och cirka 4 000 har lagt sin röst på Annas bidrag.

Bemz är ett svensk designföretag som skräddarsyr överdrag till bland annat IKEA-möbler. Deras affärsidé bygger på att förlänga livslängden för IKEA-möblerna.

Annons

24-åriga Anna Möller pluggar första året på Konstfack i Stockholm. Mönstret hon tävlar med heter "För att himmelen är blå" och är inspirerat av traditionella kinesiska bläckmålningar. Mönstret är en hyllnig till den friska luften och till den svenska naturen. Mönstret ska kunna beställas över hela världen till olika soffmodeller och fåtöljer från Ikea. Nu kommer Annas design att introduceras Bemz textila utbud där även Marimekko finns.

Anna är född i Yue-Yang i Kina men bodde under hela sin uppväxt i Växjö. När hon slutade gymnasiet reste hon till London i två år och gick sedan på Beckmans kvällsskola och Nyckelviksskolan.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons