Annons

Starka reaktioner på kommunens annons

Publicerad 7 februari 2018
Bild från Växjö kommuns Facebooksida
Bild från Växjö kommuns FacebooksidaFoto: Växjö kommuns Faceboksida/Skärmdump

En annons från Växjö kommun med budskapet ”Händerna på ratten” har skapat många reaktioner. Orsaken är att det är en kvinna med slöja som håller i ratten. På sociala medier har många upprörda röster hörts, som kritiserar kommunens val.

”Varför får bara bokstavstroende Muslimer synas förutom Svenskar? Var är till exempel Samerna, Finnarna, Resande eller andra minoriteter?” och ”Skrämmande. Vi är inte ett land där kvinnor ska klä sig i huckle. Känner mig kränkt som svensk kvinna i Sverige”, skriver två av dem enligt Smålandsposten.

Annons

– Jag trodde att vi kommit längre i Sverige. Jag kanske är naiv, men jag trodde inte att en bild på en kvinna skulle väcka så mycket känslor. Hon liksom alla vi andra är en del av Sverige idag, säger Maria Sundell Isling, chef för tekniska förvaltningen, till Smålandsposten.

Annonsen skapades i samband med att den nya lagen om mobilanvändning i trafiken trädde i kraft den 1 februari. Kvinnan som är med i annonsen har också sett reaktionerna men tänker inte dra sig ur kampanjen ”Ögonkontakt sökes i trafiken” efter detta.

– Ärligt talat så bryr jag mig inte, jag är van. Jag är född och uppvuxen i Växjö men har blivit bemött på det här sättet ända sedan jag var liten och inte bar slöja. Jag är vuxen, jag klarar av det här, säger hon till Smålandsposten.

Läs mer om reaktionerna här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons