Annons

Anställd på Växjöskola avstängd - kontaktade elever på sociala medier

Publicerad 14 mars 2017
Foto: ALEXANDER MAHMOUD, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: ALEXANDER MAHMOUD, SMÅLANDSPOSTEN

En man, anställd på en skola i Växjö kommun, har stängts av från sitt arbete efter att ha haft "otillbörlig kontakt" med elever.

– Vi misstänker att han har haft en otillbörlig kontakt med elever via sociala medier. Det pågår en utredning som skolan gör tillsammans med personalavdelningen, säger skolans rektor till Smålandsposten.

Annons

Eleverna som kontaktas ska gå i årskurs nio. Föräldrarna kommer att kontaktas under tisdagen men händelsen är i nuläget inte polisanmäld. Enligt Smålandsposten ska bilder av något slag figurera i utredningen men rektorn kan inte kommentera vad det rör sig om.

– Jag vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig men det är förfärligt allvarligt. Riktigt tragiskt, det är bedrövligt att det händer. Här ska vi vuxna som jobbar med ungdomar vara otroligt distinkta med var gränsen går, säger rektorn till Smålandsposten.

På samma skola blev en annan anställd för några månader sedan avstängd för otillbörlig kontakt med en elev. Han fick en skriftlig varning och har slutat på skolan men börjat på en annan.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons