Annons

Anställda i Växjö protesterar

Växjö • Publicerad 8 maj 2018
Foto: Olof Elfversson

Ledningen på rättspsyk i Växjö vill att personalens civila kläder ska bytas ut mot arbetskläder. Det har fått personalen att reagera och i protestlista motsätter de kravet på arbetskläder.

Omkring 170 av Rättspsykiatriska regionklinikens drygt 400 anställda i Växjö har skrivit under protestlistan som lämnats över till den högsta ledningen för Region Kronoberg, uppger Smålandsposten.

Annons

”Vi vill minska klyftan mellan personal och patient och är rädda att sjukhuskläder ger patienterna en större känsla av att vara psykiskt sjuka och segregerade från samhället”, skriver de bland annat i brevet enligt Smålandsposten.

Personalen anser att det är krångligare med klädbyten, att det tar tid från aktiviteter med patienterna och att det är brist på lämpliga personalutrymmen. Sedan 2015 har planerna på arbetskläder funnits vid rättspsyk.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons