Annons

Antalet hushåll med bidrag minskar

Publicerad 2 februari 2016
Foto: Linn Hedesström Blad, Smålandsposten
Foto: Linn Hedesström Blad, Smålandsposten

Färre hushåll var under 2015 i behov av ekonomiskt bistånd i Växjö. Sedan 2012 har kostnaderna sjunkit med 26 procent per växjöbo, skriver Växjö kommun i ett pressmeddelande. Det innebär att det minskat med 22,5 miljoner kronor. Det är nämnden för arbete och välfärd som presenterat siffrorna i sin årsrapport.

– Bidragskostnaderna minskar, antalet hushåll med bidrag minskar och nämnden når en budget i balans för första gången under jämförbar tid, samtidigt som vi haft ett växande flyktingmottagande, säger nämndens ordförande Oliver Rosengren (M) i pressmeddelandet.

Annons

Nämnden har för första gången under jämförbar tid en budget i balans och intäkter för flyktingmottagandet och större ambitioner för arbetsmarknadsarbetet bidrar till de positiva siffrorna.

– Ordnad ekonomi ger långsiktiga förutsättningar för att minska utanförskap och stötta utsatta växjöbor. Budget i balans och fler i arbete är grunden för att klara vårt åtagande, säger Oliver Rosengren (M) i pressmeddelandet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons