Annons

App förbjuds efter smygfilmning

Publicerad 2 mars 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Efter att elever på Norregårdskolan direktsänt lektioner på internet med sina iPads stoppas användningen av Periscope under skoltid. Problemet har varit att lärare och elever inte vetat om att de spelas in under lektionerna.

– Tänk om man säger fel på en lektion och så ser andra det. Det skulle kännas dåligt, säger sjundeklassaren Hind Farouk till Smålandsposten.

Annons

I ett brev som nyligen skickades ut till föräldrarna skriver skolledningen att personalen har rätt att låsa kamerafunktionen om en elev blir påkommen med att använda Periscope i skolan.

– Det känns tråkigt att tekniken används så här, vi har satsat mycket pengar på IT så att eleverna ska ha ett bra verktyg, säger Mats Wahlsten, skolans rektor, till Smålandsposten.

Elever som går i nian på Norregårdskolan säger att det har varit lugnt i deras klass men att de har hört att elever i Fagrabäck har skrivit uppmaningar som "om 50 personer tittar så stökar vi på gympalektionen". Där håller en policy på att tas fram för användningen av appen under skoltid.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons