Annons

Araby pekas ut igen

Publicerad 9 februari 2016
Foto: Johan Christensen, Smålandsposten
Foto: Johan Christensen, Smålandsposten

I en ny rapport från polisen pekas åter igen Araby i Växjö ut som ett av de 53 områden i Sverige som är särskilt utsatt. Araby hamnar på plats nummer 6, tätt följt av Rosengård, söder om Amiralsgatan i Malmö.

Polissatsningen i Araby har försenats på grund av stora resursbrister. En av anledningarna har varit att Kronobergspolisen har lånat ut personal till Skåne för att hjälpa till med flyktingströmmarna, skriver SVT Nyheter Småland.

Annons

Rapportern är ett underlag i polisens arbete för att öka tryggheten och minska brottsligheten i områdena. Polisen och kommunen informerade invånarna på Araby den 25 januari i år om den kommande Arabysatsningen och vad kommunen har för visioner för stadsdelen.

Thomas Hermander, projektledare för Arabysatsningen berättade på mötet att polisen nu har möjlighet att möta upp det behov som finns på området, när polisen är en enda myndighet.

– Det här är ingen quick-fix. Vi måste se det långsiktigt och vi har behov av att många samarbetar, sa Thomas Hermander på mötet.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons