Annons

Arbetsförmedlingen: Här finns jobben

Publicerad 8 februari 2016
Foto: Studio CA/Arbetsförmedlingen
Foto: Studio CA/Arbetsförmedlingen

Inför sommaren finns det ett stort behov av vikarier, inte minst inom vård och omsorg. Därför anordnar Arbetsförmedlingen i Växjö en jobbmässa inom vård och omsorg imorgon tisdag. På mässan kan arbetssökande träffa arbetsgivare och utbildningsföretag.

Vårdföretagen är i behov av personal, något som redan nu syns på Platsbanken. Bara i december anmäldes 1145 vikariat inom vård och omsorg i länet.

Annons

- Det råder stor brist på personal inom hela branschen. Vårdmässan är ett bra tillfälle för arbetssökande att knyta kontakter och hitta arbete. Det är inte ovanligt att de mindre, privata, arbetsgivarna finner hela sitt vikariebehov på mässan, säger Stefan Ämtvall, arbetsförmedlare och arrangör, i ett pressmeddelande.

Förutom vårdjobben kommer även lediga jobb för servicepersonal i kringyrkena att presenteras. Arbetsgivare som kommer vara på plats är bland annat Region Kronoberg, Växjö kommun, Attendo och Frösunda Assistans. Linnéuniversitetet och Lernia är exempel på utbildningsanordnare som kommer besöka mässan för att berätta om utbildningar.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons