Annons

Arbetsförmedlingen uppmanar anställd att säga upp sig

Växjö • Publicerad 7 maj 2018
Foto: Studio CA

35-åriga Sofie Fransson har ett halvtidsjobb men får inte sin deltidssjukskrivning godkänd av Försäkringskassan. Nu vill Arbetsförmedlingen att hon ska säga upp sig för att stå till arbetsmarknadens förfogande på heltid, skriver Smålandsposten.

– Går jag in och jobbar några extra timmar ja, då måste a-kassan ändras direkt. Nu är jag utstämplad och får inte min sjukskrivning godkänd. På Arbetsförmedlingen uppmanar de mig att säga upp mig för att jag ska kunna söka ett heltidsjobb, men just nu är jag tveksam till om jag orkar jobba heltid. Allt det här har gjort min utmattning värre, säger Sofie Fransson till tidningen.

Annons

På Arbetsförmedlingen menar man att det inte går att delta i arbetsmarknadsutbildning på deltid och därför kan man inte skrivas in på Arbetsförmedlingen om man jobbar samtidigt.

– Man ska stå till arbetsmarknadens förfogande. Det kan verkligen bli hårt för den enskilde. Alternativet är att starta ett företag eller söka annat jobb på egen hand, säger Patrik Svensson, presschef på Arbetsförmedlingen, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons