Annons

Arbetslösheten minskar i länet

Publicerad 11 november 2016
Foto: STUDIO CA/ARBETSFÖRMEDLINGEN
Foto: STUDIO CA/ARBETSFÖRMEDLINGEN

Arbetslösheten i länet minskar. I 41 månader i sträck har ungdomsarbetslösheten minskat och det fanns i slutet av september 1 460 inskrivna ungdomar mellan 18 och 24 år.

– Det finns en stor efterfrågan på arbetskraft, vilket i första hand gynnar ungdomar och välutbildade. Det stora antalet nyanlända gör att arbetslösheten ökar bland utomeuropeiskt födda, vilket vi känt till och är förberedda på, säger Gregory Golding, tf arbetsförmedlingschef i Växjö, i ett pressmeddelande.

Det är en tydlig minskning av arbetslösheten bland inrikes- och europeiskt födda men det växande antalet nyanlända som skrivs in hos Arbetsförmedlingen gör att den totala arbetslösheten minskat marginellt på ett år. Totalt ligger arbetslösheten på 8,2 procent och i länet finns 7 623 inskrivna personer.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons