Annons

Arenan lockar fler besökare

Publicerad 22 februari 2016
500 personer om dagen beöker Araby park arena. Foto: Johanna Ursjö, Smålandsposten
500 personer om dagen beöker Araby park arena. Foto: Johanna Ursjö, Smålandsposten

Besöksantalet på Araby Park Arena ökar. I snitt kommer det 500 besökare om dagen, något som glädjer Eva Johansson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

– Det är oerhört roligt att det har ökat så mycket. Att det har kommit väldigt mycket ensamkommande till Växjö samt flyktingsituationen som har uppstått är en bidragande faktor. Där har de ju sina egna landsmän så att säga. Men vi har också väldigt många aktiviteter, säger hon.

Annons

Under förra året besökte 155 810 personer arenan. Det är en ökning med cirka 38 400 personer jämfört med år 2014. Arenan har öppet året om och erbjuder olika aktiviteter. Bland annat finns det zumba, som bara riktar sig till tjejer.

– Det är viktigt att vi involverar alla, säger Eva Johansson.

Flest besökare lockas till arenan när skolorna håller stängt. Under sportlovsveckan erbjuder de flera olika aktiviteter, allt från teater till dans.

– Vi har öppet även under jul- och nyår. Responsen har varit bra och invånarna på Araby tycker det är jättekul att ha någonstans att ta vägen, säger Eva Johansson.

Ett problem är dock att det inte kommer så mycket människor från resten av stan. Integrations och mångfaldsberedningen i kommunledningsförvaltningen arbetar med en undersökning som de kallar för Arabyakademin. Där kollar de av vad man vill ha ute på Araby, men undersökningen är inte kar än.

– Man ska kunna komma från andra håll i stan också, så det blir ännu mer intressant där ute. Vad är det man vill ha egentligen och är vi rätt ute? Det är det som de ska kolla på. Vi måste utvärdera vad som saknas och vad vi kan göra bättre. Undersökningen är precis påbörjad så vi får vänta lite på den, säger Eva Johansson.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons