Annons

Växjös barnmorskor förargade efter förhandling

Publicerad 31 maj 2017
Foto: Pressbild, STEFAN AHLRIK
Foto: Pressbild, STEFAN AHLRIK

Under onsdagen diskuterade Region Kronoberg och Vårdförbundet sommarens personalbrist på förlossningen i Växjö. En diskussion som gjort flera barnmorskor förargade. Speciellt efter att de fick veta att deras semestrar skulle flyttas.

– Jag grät mig igenom nästan hela mötet. Inte för att jag var ledsen utan för att var jag arg. Till råga på allt fick jag informationen om min indragna semester via massmedier, inte från min arbetsgivare, säger barnmorskan Karin Jönsson till Smålandsposten.

– De vill inte höra våra krav, vad det är vi är ute efter. Vi vill inget hellre än att Region Kronoberg ska bli en attraktiv arbetsgivare och att fler ska börja arbeta som barnmorskor. För vi en ökad bemanning kan vi säkra patientsäkerheten, vilket är det viktigaste för oss, säger barnmorskan Linn Vall till Smålandsposten. Läs mer om barnmorskornas ilska här och om förhandlingarna här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons