Annons
Nöje

Artisten uppträder på Scensommar

Växjö • Publicerad 17 maj 2018
Foto: Per Edwardsson/Barometern-OT

Scensommar återkommer i sommar. Med 57 olika arrangemang i Växjö och Alvesta kommuner blir det en kulturell sommar i Kronoberg. Linnea Henriksson, John Lundvik och Sarah Klang är några av artisterna som ska uppträda under Scensommar. Nu har en ny känd artist presenterats. Den 5 juli kommer Daniel Lemma till Gemla Folkpark, meddelar Växjö kommun.

”Med fötterna stadigt förankrade i den amerikanska folkmusiktraditionen och med soulen som ständig ledstjärna svänger Daniel Lemma fritt över genrebeteckningarna. Blues, gospel, country och reggae silas genom ett närvarande och välsjunget filter. Ut kommer tidlös musik med lika stora delar själ och hjärta”, skriver Växjö kommun.

I början av 2000-talet fick Daniel Lemma sitt stora genombrott. Han gjorde musiken till Josef Fares Jalla Jalla och släppte skivan Morning Train med hiten If I Used to Love You. 2016 släppte han albumet Common Ground.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons